Runt Klåvasten

Skövde turistbyrå

Här får du tips och information om vad som finns att göra i området. Du hittar souvenirer, böcker, smycken, lokalproducerade livsmedel, samt biljetter till olika evenemang runt om i Sverige. Oavsett om du besöker Skövde för första gången, varit här tidigare eller bor i staden får du användbara tips och information.  

 

Skara Sommaland

Nöjesparken har roliga aktiviteter för barn i alla åldrar.

Här finns 45 st attraktioner - allt från roliga vattenrutschbanor och pooler till fartfyllda berg- och dalbanor och snurriga karuseller. På Skara Sommarland finns även gokartbanor och olika typer av lekplatser, allt för en lyckad barnsemester.

 

Fågelskådning

Hornborgasjön är en av Europas viktigaste fågelsjöar och lockar stora mängder besökare, både fåglar och människor, varje år. Den ligger vackert belägen vid platåberget Billingens fot i ett böljande vackert kulturlandskap.    

Sjön Östen är en av landets mest värdefulla fågelsjöar. Den är en viktig rastlokal som gäss, svanar, änder och vadare behöver under sin flyttning. Under ett par veckor då isen släpper rastar mängder av sångsvanar i sjön. Man har också noterat mer än 10 000 gäss och 5 000 änder. 

 

Golf

Är man golfintresserad finns fem golfbanor inom några mils radie, den närmaste bara några kilometer bort. Vi hjälper er gärna med bokningar eller GreenFee fråga oss för mer information. När ni kommer tillbaka till Pensionat Klåvasten efter en dag på golfbanan kan vi erbjuda en god bit mat eller varför inte också en stunds massage för att mjuka upp stela och ömma muskler. Massage och mat bokar ni på morgonen innan ni börjar spela.

 

 
 
 
 

Är man golfintresserad finns fem golfbanor inom några mils radie, den närmaste bara några kilometer bort. På våren är Hornborgasjön och alla dess tranor väl värda ett besök, eller varför inte den fågelrika sjön Östen?